A password will be e-mailed to you.

#60: “Moolah” – Young Greatness

Youtube views: 29,721,637 Uploaded on: Jan 8, 2016 Soundcloud plays: 12.1M WorldStar views: 1,441,548 Produced by Jazze Pha

Young Greatness je jedna od najboljih stvari koje je katrina iselila iz NO. Ovu serenadu za ljubitelje para je spakovao Jazzy Pha čiji bek vokali i pojava u spotu te teraju na jutarnji turnup.
Da je stvarnost malo lepša, ova pesma bi bila broj 1 na ovoj listi.

#59: “2 Phones” – Kevin Gates

Youtube views: 180,809,712 Uploaded on: Jan 1, 2016 Soundcloud plays: 50.6M WorldStar views: 296,563 Produced by Mad Max

Pravo pitanje je da li Kevin gates ima 2 (plug + load, bitches + doe) ili 4 (plug, load, bitches, doe) telefona, ali mislim da zbog ljubavi prema slobodnom kretanju verovatno ima 2, jer sa 4 je sigurno teže bežati od smrti aka murije i hejtera naravno.
Bit kao da u sebi ima zvuk digitalnog prenosa podataka iz nekakve trep pošte budućnosti gde Kevin Gates kroz minority report intefejs komunicira sa svojim plug-om i ribama. Ali pesma je zapravo o peglanju telefonom, čovek ne može ni da snima normalno jer mu telefon vibrira od poziva žena koje se osećaju nevažno jer im se ne javlja.
Really Real je jednako dobra pesma ali smo ovu izabrali zbog bolje komunikacije sa našim regionom, gde je upotreba 4 telefona u repu poznata kod neka dva ortaka.
Kevin gates trenutno služi 180 dana zbog šutiranja fana na koncertu i ove praznike će na žalost provesti sa 0 phones.

#58: “Grab The Wheel” – Lil Uzi Vert

Youtube views: 6,507,878 Uploaded on: Jun 1, 2016 Soundcloud plays: 11.6M WorldStar views: 0 Produced by Don Cannon

“That’s just coke up in her nose, that ain’t no booger / Looking at that girl, I really shouldn’t”
Ovo je Lil Uzi u orahovoj ljusci, mali smrad koji samo radi šta mu se hoće a što ga je nekako dovelo do Bieber nivoa slave kod određenih uzrasta slušaoca i omogućilo mu da repuje preko ovako moćnih, suptilno varirajućih skupo isproduciranih bitova. Nisam siguran koji je iks faktor zbog kog je Uzi Vert u roku od ~8 meseci dostigao ako ne prestigao slavu jednog superiornog Thuggera, mislim i Uzi on se ponaša feminino i radi ono kad hoda kao beti bup ali mu opet ceo svet jede iz ruke i zadržavaju dah da čuju hoće li sledeće reći ‘Umm’ ili ‘Yaah’.
Na ‘Lil Uzi vs The World’ ima jedno 4 pesme koje si više gotivio ali tvrdimo da je ova najbolja. Beutiful musica.

#57: “When It Rain” – Danny Brown

Youtube views: 1,895,703 Uploaded on: Jun 14, 2016 Soundcloud plays: 42K WorldStar views: 50,975 Produced by Paul White Loudpack post: Jun 14

Dosta jaka pesma sa iznenađujuće jednog od albuma godine, pročitaj utisak našeg oduševljenog Loudpack brata odmah po izlasku ove praćke.
WOW brat se vratio! Danny Brown je dugo bio ćutljiv i ni po socijalnim mrežama nije puno talasao, ali pre četri dana, kao grom iz vedra neba, okačio je na IG sliku iz studija kojom nas je obavestio da udara zadnje finese na novom albumu koji bi trebao uskoro i da izbaci. Računali smo da je to tek početak hajpa al evo danas je brat odlucio da pusti prvi tester aka singl među ljude. Bilo je vredno čekanja. Bit je radio Paul White koji je imao nekoliko bitova i na zadnjem Dannyjevom albumu „Old“ i bratić lagano može i za fedex da radi, pošto uvek dostavi šta mu se traži. Naš nenormalni, izdrogirani, ali ne više i krezubi brat iz Detroita je iskecao ovaj bit kao da mu karijera zavisi od toga. Ujedno saznali smo da je sada potpisao za britanski WARP records koji je meka elektronske muzike i dok bi nam takav potez svakog drugog repera automatski upalio fuckboi alarm, za Dannya to deluje kao najlogičniji. Pošto bratić nije nikad bio štekara, isprsio se i za spot koji ako vam ne pomogne da se nabrijete ja ne znam šta će!

#56: “Bankroll” – Shy Glizzy

Youtube views: 1.601,090 Uploaded on: Jul 16, 2016 Soundcloud plays: 662K WorldStar views: 1,449,622 Produced by Zaytoven Loudpack post: Jul 15

U jednom od talasa Gucci Mane-inspirisanog repa glavna stvar je bila da nađeš reč koja ima bar dva značenja i onda u refrenu slušaoce provedeš kroz ta dva različita značenja, ali onda je polako nestalo dobrih dvosmislenih reči i trend se stišao.
Neću da kažem da je večiti favorit redakcije Shy Glizzy uopšte bio radostan zbog Bankroll Freshovog ubistva od strane No Plug-a u martu ove godine, samo bih voleo da znam koliko je Glizzyju tačno vremena trebalo da shvati da je ovom tragičnom smrću sama reč ‘bankroll’ stigla na tržište potencijalnih reči za korišćenje u refrenu. Želim da verujem da njegov vešti reperski mozak ipak nije napravio tu konekciju makar prvih mesec dana, ali koji god da je slučaj svesrdno podržavam ovu vintage Zaytoven praćku i sve što ima veze s njom.

#55: “They Know Us” – DJ Twin feat. Sean Kingston, Lil Bibby & G Herbo

Youtube views: 4,546,965 Uploaded on: Aug 21, 2016 Soundcloud plays: 2.41M WorldStar views: 1,370,036 Produced by SDot Loudpack post: Jun 19 + Aug 22

Nismo baš sigurni kolko ulice i bando znaju za Sean Kingstona, jer sumnjam da se tamo gleda VH1 i bumpuje Beautiful Girls ili da lavovi koji okupiraju ta mesta znaju da je on glumio mini verziju Bigija u „Sky’s The Limit“ spotu koji je režirao Spike Jonze. Ali kad na traci imaš i dve chiraq haubice kao što su Lil Bibby i G Herbo, automatski dobijaš sezonsku propusnicu za gore navedena mesta. Primetili smo da je Kingston skoro beefovao na IGu sa izvesnim Kellzom (no R. Kelly) i posle ove numere, možemo samo da zaključimo da se kod buconija sezona nabrijavanja opasno približava.
– Loudpack Zone 19. 06. 2016.
Kako dobra pesma za talasanje, samo šteta što danas nije lepši dan, da pustimo 3x na ripit i kolektivno se nabrijemo i mrko gledamo ljude i komšije od zgrade do radnje i nazad. Ako ste besposličar i blejite gajbi ponedeljkom, a pritom niste poslušali Dj Twin Day 1 EP, gde pored ove se nalazi i lonely sa Kodakom i još par ozbiljnih praćkica, onda znate već sta vam je činiti. Da li se lavovi slažu da je Bibby za nijasnu bolji ovde ili pak ne?
– Loudpack Zone 22. 08. 2016.

#54: “Spend It” – Dae Dae


Youtube views: 3,662,472 Uploaded on: Feb 24, 2016 Soundcloud plays: 999K WorldStar views: 800,076 Produced by Young Trill Beatz Loudpack post: May 28 + Nov 3
Još jedan od rep trendova današnjice koji verovatno potiče od Guccija, je da se pojaviš ostavljajući nameran utisak da si 1-hit-wonder, da bi posle nekog vremena iznenadio sve novom dobrom pesmom, pa još jednom i dok se slušaoci pohvataju sa sobom ti si etablirana rep ličnost. Genijalni deo ove prevare je što one hit wonderi i dalje postoje (vidi samo OG Maco-a), i zbog te rupe u sistemu ne vidim kako ćemo ikad prestati da nasedamo na ovaj trik.
Ove godine uspešno nas je na ovo izradio Dae Dae iz Atlante, čiji nezaustavljivi hit ‘Wat U Mean (Aye, Aye, Aye)” smo besomučno puštali ali i verovali da je baja u tu jednu pesmu uneo ceo svoj život, da bi nas posle par meseci udario sa melanholičnom strip klub himnom “Spend It”. Slično kao Shy Glizzy dva mesta niže, Dae Dae ima neku tugu ugrađenu u glas i iako mu je tekst prošaran standardnim tvrdnjama i prozivkama, najbolji je kad iznenadi sa prerealnim zahtevom kao “look in my eyes”, i naravno dok izvodi predobri refren, u kojem svako “spend it” zvuči kao da treba da te podseti na besmisao novčanog sistema, a ne da te motiviše da jedinicama ukrasiš zagrejano telo ispred sebe.

#53: “Famous” – Kanye West feat. Rihanna

Youtube views: 37,744,705 Uploaded on: Apr 15, 2016 Soundcloud plays: 5.19M WorldStar views: 0 Produced by Kanye West & Havoc of Mobb Deep Loudpack post: Jun 25 + Jul 2

Glavni ovogodišnji bit za pravljenje thizz face a.k.a. face kad nešto smrdi, i mislim na deo pre “bam bam” breakdowna, moćna Famous kao i većina Kanye pesama pati jedino od toga što je previše real za rep. Ne mislim ovde na Taylor Swift prozivke, čak je ta prva strofa među smešnijim na albumu (“Kanye’s best”/”Kanye fresh”) ali kad RiRi snažnim a ranjivim glasom kanališe Ninu Simone to probija moje oklope kao bodež i namešta me za emotivni rolerkoster koji iako ima srećan kraj, nisam spreman da se njim vozim svaki dan.
Ako nam je Kanyeova 2016. išta rekla to je da su demoni koje Ye ovom i pesmom proteruje stvarni, i to verovatno objašnjava npr. zašto je odbio savršeno dobre thugger strofe koje bi učinile pesmu zabavnijom – jer nije hteo skretanja s teme. Na poziciji slušaoca ove himne dizajnirane za pomoć ugroženoj vrsti zvanoj celebrities, nije lako poistovetiti se mnogo, ali Kanyeova muzika vremenom i postaje za sve specijalnije prilike (ili ljude).

#52: “Camron Voice” – Uncle Murda

Youtube views: 384,525 Uploaded on: Nov 20, 2016 Soundcloud plays: 99K WorldStar views: 0 Produced by Teddy Da Don Loudpack post: Aug 19 + Nov 16

Boom boom boom, 52go mesto kao da je top 10 za sve koji su pod krivičnom prijavom, kao top 4 za sve koji u proseku imaju 3 samaranja devojke po vezi, ali ovde, jer smo svi normalni i ne želimo problem imamo 52go mesto. Boom boom boom, Murda po četvrti put u karijeri ima polu hit koji ima 4 do 7 remixa, uglavnom NY izvodjača, Murda koji ima našu ljubav jer je car ili ima ljubav jer se nalaziš u društvu gde svi vole gangsta rep pa ne želiš da ispadneš smradić, u svakom slučaju puno ljubavi za Murdu. Svako normalan ko voli rep, pa čak i Fifti i Killina mama Og Vergie znaju šta je po sredi i šta sad treba da se bampuje. Nije sigurno laticama orhideja popločan put od Raf Rajdera sa početka 90ih, preko najgoreg Rocafella ugovora, do ugovora sa Fiftijem u 20 godina karijere, ali Murda kao juče da je počeo da repuje koliko je pun znanja za vas mlade zaljubljene budale:

„Huh, got niggas tucking their chain in

Crime pays when you putting that pain in

Her man got shot, look at her ungrateful ass

She ain’t at the hospital, she in the club shaking her ass“

wuuuuuuuuuuf.

Takodje smo svesni toga da gubimo minimum 15 lajkova od članova srpske radikalne stranke jer je ova pesma u nižoj polovini top 100 iako Murda Tarabić još u ovoj pesmi izdatoj 4 meseca pre izbora ti stavi do znanja na početku numere kako stvari stoje sto se tiče izbora:

„I’m rooting for Trump

He bringing back the Reagan era

Can’t trust Hillary

Hillary can’t suck dick

That’s why Bill cheated with the Monica Lewinsky bitch“

U svakom slučaju možemo da priželjkujemo ekranizaciju remiksa sa Killom pa da krenemo svi zajedno da se krećemo po Kosovu kao Isa Mustafa {Marko Đurić voice}Cas me vidis Cas ne xaxaxxa{=/Marko Đurić voice}

#51: “One Dance” – Drake

Youtube views: 0 Soundcloud plays: 0 WorldStar plays: 0 Produced by Nineteen85 Loudpack post: May 10

Drejk: (govori samo fake stvari preko muzike sa gej žurki)

mi: Boom meme

#50. “No Sleep” – Eearz feat. Chief Keef

Youtube views: 2,004,329 Uploaded on: Sep 16, 2016 Soundcloud plays: 71.6K WorldStar views: 954,716 Produced by Mike WiLL Made It Loudpack post: Oct 19

MGK feat Chief Keef ‘Young Man’ je ove godine napravila veće talase, i inspirisaće generaciju mladih belaca da i oni mogu da budu savages, ali grešiš ako misliš da ta numera ima šta je potrebno da razbije rasnu monotoniju ove top liste.

Chief Keef pesma koju biramo iz njegove tihe 2016 je razume se sa još jednim pripadnikom Originalne Rase, i to numera za najteže trenutke “No Sleep” od JOŠ jednog novog lica iz Atlante, Eearza, koji ima toliko kontra pristup pravljenju hitova u trepu da mu možda i uspe.

#49: “Ambitions As A Rider” – Lud Foe

Youtube views: 3,173,294 Uploaded on: Oct 27, 2016 Soundcloud plays: 561K WorldStar views: 1,772,248 Produced by KidWond3r

I dok Pac baca znanje za sve nadolazeće generacije koje ce imati pristup internetu i cd plejeru, Lud Foe je tu za sve nas koji imamo rezevervisano mesto u životnom Special Ed razredu. Ne znam koji je prosek godina ljudi koji čitaju ovo, ali ova pesma će vam biti bar duplo bolja ako ste kao mali čuli pricu da kad pikinezera udariš pozadi u glavu da će buljave oči da mu ispadnu. E pa baš to radi Lud Foe svojim opps, prangijom u potiljak, pored svakodnevne borbe sa svojim thotianama koje žele njegovo talentovano za savageness dete. Inače ova pesma pored svih svojih atributa ne bi ušla u top 85 pesama da ovaj savage spreman da ubije zarad 0 dolara profita nije iskoristio u pesmi reč paraphernalia koja kada se gugluje izbaci “ miscellaneous articles, especially the equipment needed for a particular activity“ lmao particular activity, znači sad vam je sve jasno da je bratić em elokventan, em pametan da nosi kondom dok čuka, em spreman za svakakve krvave particular activities tako da ne treba puno da razmišljate dok skrolujete ovo sem da kliknete plej i jako stisnete prvi čvrsti predmet koji vam je na dohvat ruke (no homo).

#48: “Cut It” + “Right Back” – O.T. Genasis

Youtube views: 143,583,308 Uploaded on: Oct 9, 2015 Soundcloud plays: 32M WorldStar views: 3,714,776 Produced by I.TrezBeats Loudpack post: May 27

Ovo je next level trap setting, ortaci izgledaju kao da su na jugozapadu afrike gde ni đubretari ne smeju da prođu. Demonska ekipa ti poručuje da treba malo secneš sranje jer si preskup, negde u prevodu se izgubilo pravo značenje i apsolutno se primenjuje na svaku situaciju u kojoj neko nešto treba da prestane da radi, ili da spusti cenu, a svi vole kad je jeftino. Pun efekat ove pesme najbolje možete osetiti ako je slušate izmedju 3 i 7 ujutu, u loopu.
Svaka OT Genasisova pesma kao da se nastavlja na prethodnu i ne znaš gde završava stari hit a gde počinje novi i to je jedan od razloga što dve njegove pesme dele poziciju na broju 48.

#47: “Lonely” – DJ Twin feat. Kodak Black & Sean Kingston

Youtube views: 3,609,743 Uploaded on: Jul 5, 2016 Soundcloud plays: 9.2M WorldStar views: 39,689 Produced by DJ Twin Loudpack post: Jul 6

Možda ste čuli priču o orangutanu Kušasiju. Majka mu je ubijena na rodjenju i lovokradice su ga zarobile i strpale u kavez spremnog da udje u mutne tokove krijumčarenja. Srećnom intervencijom sudbine ubrzo je spašen i odveden u spasilački kamp, da bi istog dana nepoverljivi Kušasi pobegao, opet sam u džunglu, sa šansama za preživljavanje ne većim od šansi šestomesečne bebe ostavljene na njujorškom asfaltu. Par godina kasnije radnici iz kampa bili su zaprepašćeni kada su ugledali Kušasija živog i zdravog u prirodnom staništu. Vratili su ga nazad i priključili svojoj vrsti, gde je ubrzo postao alfa mužjak, najdominantnija jedinka i vladar svog plemena. Ostavljao je snažan utisak na svakog ko ga je ugledao.
Kodak Black je kao Kušasi. Rođen u tropskom podneblju Floride, Project Baby, prepušten ulici i svom preživljavačkom instinktu, okovan chejnovima više puta nego Kunta Kinte, mali Kodak je izašao kao bread winner i pored sudbine obeležene mizerijom dočekao se na vrhu lanca ishrane. Neki ljudi imaju takav put da im život postavlja samo prepreke. Kodak nije imao tu sreću, nego je njemu život davao tepih kasetnih bombi, sve dok se nije izdigao iznad rovova.
Kažu da se Kušasi pridružio kasti lutajućih nomada i da sada tumara džunglom čiji je nekad bio kralj. Kažu da muškarci koji su izgubili dominantnu ulogu mogu da tako lutaju godinama. Kušasi još uvek nije odustao.

– Loudpack Zone 6. 7. 2016.

#46: “TIP Jeezy Boosie” – Trouble

Youtube views: 208,403 Uploaded on: May 6, 2016 Soundcloud plays: 81.6K WorldStar views: 0 Produced by Nard & B & XL Loudpack post: May 11

Trouble je imao neke godine soul-searchinga i konačno se transformisao u ono što je i trebao da postane. Prvi shooter Duct Tape ekipe, koja je isekla dosta veza kada je pokazala drastičan level gluposti preteći reketom svim reperima koji bi da snimaju svoj spot u Atlanti, imao je prepreke, možda najveću onu kada je lider grupe Alley Boy uhvaćen u posramljujućem worldstar klipu gde prima batine na ulici od nekih plugs koje je zakinuo za neku bedu od para. Alley Boy iliti izumitelj fraze „fuck nigga“ postao je još jedna žrtva svojih rima, ceo faktor koji ga je činio hot reperom izgubio je suštinu i to je bio momenat kada je toj ekipi pala zastava- navijačkim žargonom rečeno. Trouble-ova karijera je otišla dva koraka unazad, udaljio se od središta scene i počeo da snima na neke raspad bitove za 200 dolara koje ni njegov Duct Tape partner Velli Sosa ne bi pipnuo ali konekcija koju je gajio uvek blejeći u studiju sa up and coming ATL reperima uskoro mu se isplatila. Na krilima propelirajuće strofe sa jedne od najvećih prošlogodišnjih young thugovih pesama Trouble shvata da mu se otvorila nova šansa i fokusiran kao nikad izdaje povratnički mixtape i jedan od najboljih iz ove godine, uspeva da natera rigged XXL/NahRight blogosferu da ga primeti i vraća se u ATP listu 100 repera koji se vrte na internet hip-hop kanalima.
Da smo stavili „Ahh Man“ ili „Whatchu Doin“ sa Quaviusom, Thugom i Skippom pravda bi bila jednako zadovoljena ali je „TIP, Jeezy, Boosie“ uzeo edge jer smo slabi na refren koji daje shoutout za muziku na kojoj smo odrasli.
btw- tek smo posle 6 meseci uhvatili refren koji je omaž prvog T.I.evog hita „24s“.

#45: “Haitians” – Lajan Slim

Youtube views: 753,676 Uploaded on: Jun 29, 2016 Soundcloud plays: 456K WorldStar views: 0 Produced by PatSwazy Loudpack post: Aug 11 + Oct 14 + Nov 3

Dve od najvećih street rap nada u ovom trenutku su floriđani poreklom iz prve nezavisne crne države Haiti, jednom je ime Kodak Black a drugom Lajan Slim. O Lajanu i njegova dva ovogodišnja tejpa smo pisali opširno i sve rečeno i dalje stoji, tako da zaroni u to po želji.
U međuvremenu Haitians je klasična numera za tresenje prtljažnika, sa spotom punim ortaka čije će keve sa sopstvenim kevama da te serviraju za Mardi Gras večeru i smanje tvoju lobanju kako bi je koristili u vudu ritualima. Ovo je Lajanu prvi kontakt sa većom publikom i nema dileme da je iskidano tako da pojačaj zvučnike i proveri mu držanje.

#44: “Street Wars” – Boosie Badazz

Youtube views: 347,712 Uploaded on: Mar 15, 2016 Soundcloud plays: 43K WorldStar views: 0 Produced by unknown

Kada slušamo ovu pesmu možemo da se zapitamo da li je Boosie sluzio zatvor u Srbiji ili u Americi. Od prvog do trećeg versa vidimo srpsku priču – da li je to u prvom versu nastanak kao i rat između zemunskog i surčinskog klana? do drugog versa gde je skraćena lekcija kako seješ tako i žanjes, do trećeg versa gde ti Boosie propoveda da niko od nas nije tikva bez korena i da verovatno svako ima strica, ujaka ili oca koji su spremni da zajašu i da ti useru vilicu, arkadu, osakate potkolenicu kao i haubu maminog auta za jedno isto veče. Nasilje rađa nasilje a na nama nije da vas učimo da je nasilje loše vec kako najbolje da se snađete danas sa današnjim problemima u drustvu, tako da je bolje za vas i vaše najbliže da naučite liriks napamet i prihvatite ove tri lekcije pre nego ukoračimo zajedno u 2017u.

#43: “Drug Dealers Anonymous” – Pusha T feat. Jay-Z

Youtube views: 4,232,102 Uploaded on: Jun 23, 2016 Soundcloud plays: 698K WorldStar views: 0 Produced by DJ Dahi Loudpack post: Jun 1

Pusha T, najcenjeniji coke rep heroj ima takav luksuz da može da digne nahajpovanost prosečnog rep fana od 0 do 100 real quick kada jednom godišnje izbaci pesmu prepunu metafora za white/rock/crack/bricks/raw preko minimalističkog bita koji je napravljen da zvuči kao freshest stvar ikada onim ljudima koji takve bitove vole da opisuju rečju „futuristički“ i koji sav moderni rep iz poslednjih 5 godina nazivaju trepom.
Na pesmi se nalazi i JAY Z koji ima godina koliko je imao i Bill Cosby dok je bacao puding talk u “The Cosby Show” i koji nastavlja manično referenciranje aktuelnih stvari koje zaokupljuju glavu američkog omladinca 15-23 god a tu je i mali “Bling-Bling” omaž koji zvuči uvredljivije nego Jiggin “Ha” remiks Juvenile-ovog hita i koji me tera na misao da Jay Z godinama namerno minira Cash Money u želji da devalvira vrednost Birdmanove firme, u strahu za svoj plasman na Forbsovoj Hip-Hop Cash Kings listi.
Inače odlična je stvar.

– Loudpack Zone 1. 06. 2016.

#42: “Minnesota (Remix) – Lil Yachty feat. Quavo, Skippa Da Flippa & Young Thug

Youtube views: 10,316,440 Uploaded on: Mar 9, 2016 Soundcloud plays: 0 WorldStar views: 113,328 Produced by Grandfero

Šta je na prvi fleš delovalo kao ruganje rep igri razotkrilo se vremenom kao još jedan organski deo rep igre; Lil Yachty sebe skraćeno naziva i Lil Boat, što je urnebesan način da zoveš sebe u repu, ali Mali Čamac ipak nije klovn. Yachty je u rep stigao da pomogne ovom sveprisutnom trendu pozitivnosti da stigne do svog ekstrema i da vidi šta će se desiti. Slušali njegovu muziku ili ne, dosta je zanimljivo videti ko su prvi koji su protiv Jahtija ustali (grimey NY glasnogovornici) kao i saslušati njihove razloge za to (nepoznavanje Bigijevih pesama). Tradicije su tu da se izazivaju, i ako tu dužnost ignorišeš dovoljno dugo – nemar za koji je hip hop i te kako kriv – Sila odozgo ti pošalje Lil Yachtya.

Ovaj remiks signalizirao nam je od početka koga Lil Boat smatra uzorima, ili bar saveznicima u rep igri, a kako se ispostavilo radi se o samom kremu Atlanta scene. Nemam predstavu kako će nam ova pesma izgledati za 5 godina, da li kao klica novog tinejdž žanra u okviru hip hopa ili samo kao kuriozitet u talasu prijateljskog repa, nasilno ugašenog početkom 2018e. Bilo kako bilo, dobra pesma, šteta što spot nije snimljen za celu verziju.

#41: “All There” – Jeezy feat. Bankroll Fresh

Youtube views: 5,332,116 Uploaded on: Oct 7, 2016 Soundcloud plays: 1.37M WorldStar views: 1,891,940 Produced by D.Rich Loudpack post: Oct 8

Džizi na prvom albumu nije slučajno unapredio X-Files moto sa svojim „you gotta believe“ i poverovaću da je mislio na ovakve stvari, kao kada uhvati vezu sa svetom sa druge strane i ostvari prvi paranormalni kontakt u istoriji svih saradnji izmedju žive i mrtve rep zvezde. Shvatili smo da su barijere izmedju svetova nestale kada Dzizi krene da opušteno razmenjuje barove sa likom iz zagrobnog života kao da je poneo sa sobom setku kokaina, Ouijia Board i zaključao se u ukletu sobu iz nekog od onih hotela. Bankroll i Jeezy lakše uspostavljaju dogovor nego većina živih ljudi i ostaje žal što svet ne vidi stvari koje vidi i Dzizi inače posthumno ne bi postojalo kao pojam i možda bismo dobili dobru buddy seriju gde jedan kupoglavi treper sa zemlje stupa u parnerstvo sa treperom sa neba i zajedno upadaju u avanture u stilu neke serije iz 80ih koja je posle pilota odbijena.
U svakom slučaju opraštanje kakvo dolikuje reinventoru originalne „Thug Motivation 101“ muzike, prerano oteti Bankroll Fresh nije bio samo „real trappa“ i hrpa pesama iz ove godine u kojoj ga aktuelni reperi uzdižu dok shoutoutuju njegov trademakr adlib „skreeet“ potvrdjuju kako prerana smrt zaokružila jedan ozbiljan legacy.

Nema više članaka